Jos jedno jelo iz raznolike vojvodjanske kuhinje je i Cigansko pecenje.Ovaj ukusan i jednostavan klasik je vrlo rado i brzo prihvacen iz madjarske nacionalne kuhinje i kao takav cesto je prisutan na trpezi vojvodjana.Ako vam treba brz i praktican rucak Cigansko pecenje je zasigurno to.
potrebno:
500 gr.svinjskog vrata
3 cena belog luka
100 gr brasna
so i biber prema ukusu
2 kasicice ljute aleve paprike
2 velike kasike masti
1 kg.krompira
Svinjski vrat zacinimo solju i biberom pa ga ostavimo sa strane pola sata da meso upije zacine.Nakon toga meso uvaljamo u brasno,mast zagrejemo na srednju temperaturu(kod mene je to 2),pa ga przimo sa svake strane otprilike po tri minuta.Przeno meso izvadimo i odlozimo sa strane.U masnocu u kojoj se przilo meso dodamo sitno seckani beli luk i pustimo ga da se kratko proprzi.Skinemo ga sa toplote,dodamo alevu papriku pa ga ponovo vratimo na grejnu plocu.Samo minut da se aleva paprika karamelizuje.
Tada u pleh slazemo krompir,prethodno narezan na deblje kolutove,pa po njemu rasporedimo meso apreko mesa sipamo uprzeni beli luk sa mlevenom paprikom.Sve to prekrijemo alu folijom i stavimo u pecnicu da se pece oko 30 min. na 180C.
Posle 30 min.skinemo foliju pa ga vratimo u pecnicu i pecemo jos 15 min.
Nema komentara:
Objavi komentar