
oko 1.kg krompira,
malo masti,
1 kom.crnog luka,
1 mala kasika aleve paprike,
so,mleveni crni biber,po ukusu,
suvog persunovog lista,
vode
Za knedle potrebno:
1 celo jaje,
brasna,
oko 5 supenih kasika hladne vode,
so,po ukusu
Krompir paprikas spada u jela gde se namirnice koriste"odokativno"i prema ukusu.Mere koje sam stavila su one po kojima sam ja radila.Svako ih moze prilagoditi svom ukusu,dodati ili oduzeti zacine prema svojim navikama.
izrada:
Na malo masti izdinstati crni luk.Kada je luk poprimio zlatnu boju,dodati slatke aleve paprike.U medjuvremenu ocistiti i iseci krompir na vece kriske ili kocke.Dodati ga u lonac sa izdinstanim lukom i crvenom paprikom pa ga naliti vodom da ogrezne.Dodati zacine i kuvati ga na tihoj vatri dok ne bude do pola gotov.Tada malom kasikom formiramo knedle iz mase koju smo prethodno umutili i ubacujemo u paprikas.Kuvamo ga jos nekih dvadesetak minuta,ili dok knedle ne isplivaju na povrsinu.
izrada knedli:
Jaje umutimo viljuskom pa dodamo oko pet supenih kasika hladne vode.Tada dodamo brasna toliko da formiramo zitku masu(gustine otprilike kao pavlaka).Dodamo malo soli i dobro izmesamo,da ne bude grudvica.Malom kasikom formiramo knedle i ubacujemo ih u paprikas.
Stari, dobri paprikas...ali ne bi ti moji ukucani paprikas ni pod razno,dok ne "proviri" mrvca mesa iz njega
OdgovoriIzbrišiKod mene ista situacija,ako nema mesa onda to nije obrok.Medjutim ja skuvam krompir paprikas sebi, a mesozderima uz paprikas ispecem kobasicu.I mir u kuci!
OdgovoriIzbrišiZa "mesozdere": Ubacite u taj paprikas ljute kobasice i/ili slanine i sunke. Vazno da je meso puseno. I naravno potom manje soli nego inace, jer je vec meso slano. Sve ostalo ostaje isto. Mmhmm!!;-)Kona
OdgovoriIzbriši