nedjelja, 17. lipnja 2018.

Ladjice od tikvica\Zucchini Boats

Leto je a sa njim dolazi i sezona tikvica,noseci veliku lepezu raznovrsnih receptica.Ukusnih,laganih,osvezavajucih,brzih i jednostavnih,oslikavajuci prelepo letnje godisnje doba.
potrebno:
3 kom.mladih tikvica
malo masti
1 manji crni luk
1 cen belog luka
100 gr mlevenog mesa(ja sam koristila curece)
100 gr sampinjona
1 mala kasika crvene paprike
so,biber,kari,origano
oko 1 dcl soka od paradajsa
100 gr trapista
Tikvice operemo i odsecemo im krajeve.Zatim ih prepolovimo i izdubimo,te ih malo posolimo i ostavimo sa strane oko pola sata da puste vodu.
U serpi na malo masti proprzimo crni luk i beli luk koji smo prethodno sitno iseckali.Dodamo mleveno meso koje takodje kratko proprzimo na dinstanom luku.Zatim mesu dodamo oko pola dcl. soka od paradajsa,smanjimo temperaturu vatre na umerenu,poklopimo serpu i pustimo da se meso lagano dinsta.U medjuvremenu sampinjone usitnimo i pripremimo zacine,te ih dodamo u meso nakon 20 minuta dinstanja.Dodamo i preostali sok od paradajsa i pustimo da se ragu krcka jos desetak minuta.. 
U pleh poredjamo tikvice koje smo prethodno oslobodili vode koju je so povukla iz njih.Punimo ih raguom od mlevenog mesa i sampinjona,te ih stavimo u pecnicu da se peku oko 25 min.na 200C.Posle 25 minuta ih izvadimo i pospemo rendanim trapistom,te ih ponovo vratimo na pecenje jos 5 min samo dok se sir ne otopi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Keksici od lavande i limuna

Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...