Evo i mene posle duzeg vremena.Nazalost,zbog bolesti sam bila sprecena da pisem postove.Ali sve je proslo i idemo dalje.
Posto nam je sarena jesen stigla u goste,izabrala sam da napravim jedan lagan receptic u jesenjem fazonu.Ovaj receptic je veoma jednostavan i brz za napraviti,a isto tako je i zdrav i veoma pogodan za laganu vecericu.Sa njim uvek mozete iznenaditi ne najavljene goste.potrebno:
1 veca tikvica
2-3 supene kasike kecapa
5-6 kom sitnijih sampinjona
5 supenih kasika mesanog povrca(sargarepa,grasak,kukuruz secerac)
50-70gr.sira trapista
origano po ukusu
i jos:
malo soli za tikvice
malo margarina za podmazivanje pleha
izrada:
Tikvice isecemo na kolutove debljine 0.5 cm.,zatim ih malo nasolimo i ostavimo petnaestak minuta da puste vodu. U medjuvremenu obarimo povrce i sampinjone isecemo na listice.Tada tikvice ocedimo od viska vode i stavimo u ubrus da se malo prosuse. Prosusene tikvice poredjamo u prethodno podmazan pleh,te na njih stavimo nadev. U prethodno zagrejanu pecnicu stavimo tikvice da se peku na 180C,oko 20-tak minuta.
nedjelja, 24. listopada 2010.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
-
Jos jedno jelo iz raznolike vojvodjanske kuhinje je i Cigansko pecenje.Ovaj ukusan i jednostavan klasik je vrlo rado i brzo prihvacen iz ma...
-
Ove snicle sam jela kod nas u jednom restoranu,veoma su mi se svidele pa sam kuci probala sama da izmajstorisem recept.Recept je uspeo a sn...
-
Ovo je jedna starinska madjarska corba,karakteristicna za podrucje severne Backe.Idealna za ljubitelje ljutog,a meni jedna od najukusnijih.....
Keksici od lavande i limuna
Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...
Nema komentara:
Objavi komentar