Brzo,jednostavno i fino.Idealno posluzenje za iznenadne goste.potrebno:
500 gr.gotovih kora za pite
1 dcl.vode
3-4 supene kasike ulja
1/4 kaf.kasike soli
200 gr.svezeg siraPleh u kojem cemo peci burek namazemo ovlas uljem.Dve kore stavimo na dno,a trecu odvojimo za pokrivanje bureka.U dublju ciniju izmesamo ulje,vodu i so.Odvajamo koru po koru i vlazimo je(ovlas,ne sme da bude jako vlazno)ovom tekucinom.Namocene kore guzvamo i slazemo ih jednu pored druge u pleh(kao za gibanicu).Odgore rasporedimo svezi sir.Zatim prekrijemo prethodno odvojenom korom,koju premazemo uljem neposredno pre stavljanja u pecnicu.U prethodno zagrejanu pecnicu na 180C,stavimo pleh sa burekom i pecemo ga dok gornja strana blago ne porumeni(oko 15 min.).Tada burek izvadimo i prevrnemo,tako da sada strana koja se pekla sa donje strane ide gore.Vratimo burek u pecnicu i pecemo ga dok skroz ne porumeni(jos nekih 15-tak min.).
500 gr.gotovih kora za pite
1 dcl.vode
3-4 supene kasike ulja
1/4 kaf.kasike soli
200 gr.svezeg siraPleh u kojem cemo peci burek namazemo ovlas uljem.Dve kore stavimo na dno,a trecu odvojimo za pokrivanje bureka.U dublju ciniju izmesamo ulje,vodu i so.Odvajamo koru po koru i vlazimo je(ovlas,ne sme da bude jako vlazno)ovom tekucinom.Namocene kore guzvamo i slazemo ih jednu pored druge u pleh(kao za gibanicu).Odgore rasporedimo svezi sir.Zatim prekrijemo prethodno odvojenom korom,koju premazemo uljem neposredno pre stavljanja u pecnicu.U prethodno zagrejanu pecnicu na 180C,stavimo pleh sa burekom i pecemo ga dok gornja strana blago ne porumeni(oko 15 min.).Tada burek izvadimo i prevrnemo,tako da sada strana koja se pekla sa donje strane ide gore.Vratimo burek u pecnicu i pecemo ga dok skroz ne porumeni(jos nekih 15-tak min.).
Nema komentara:
Objavi komentar