ponedjeljak, 25. lipnja 2018.

Pizza sa povrcem\Pizza with vegetables

Pizza za sve ljubitelje povrca.Toliko ukusna da vam sunka nece ni mal faliti....

testo:
1 kg brasna
5 dcl mleka
2 dcl jogurta
1 jaje
1 svez kvasac
1 kesica praska za pecivo
2 male kasike soli

fil:
kecap(ja sam koristila domaci)
sampinjoni 
sveza paprika
svezi paradajs
origano,bosiljak i biber(po ukusu)
rendani sir

i jos:
ulje
kese(manje tregerice)

Ovo testo je interesantno posto se radi sve sa hladnim sastojcima.Ostavlja se u frizider da nadodje,i u njemu moze da stoji i 7 dana.Veoma je izdasno i vise namensko,tako da mozete od njega praviti sta vam volja:kiflice,hleb,ustipke,fanke.Podjednako je dobro i za przenje i za pecenje.
U malo hladnog mleka razmutimo kvasac i ostavimo sa strane.U brasno dodamo so i prasak za pecivo i dobro pomesamo sastojke.Zatim dodamo kvasac,jogurt,jaje a mleko dodajemo postepeno dok ne dobijemo mekano testo koje se odvaja od posude.Testo podelimo na jufkice i stavimo u kese koje smo ranije dobro nauljili i odlozimo ga u frizider.Treba mu oko 2 sata da naraste.
Kada je testo naraslo,izvadimo potrebnu kolicinu iz frizidera i razvucemo ga u nauljenoj tepsiji.Premazemo kecapom,pospemo origanom,bosiljkom i biberom.Rasporedimo narezano povrce i pospemo rendanim sirom.Ubacimo ga u pecnicu koju smo ranije ukljucili da se zagreje na 200C oko 15-20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Keksici od lavande i limuna

Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...