Jos jednom na repertoaru madjarska kuhinja.Preukusne snicle u slatkasto ljutom sosu.Brzo pripremljene snicle u ljutom sosu za nedeljni rucak,iznenadice sve ukucane svojim raskosnim ukusom.
potrebno:
4 svinjske krmenadle
2 veca praziluka
300 gr.sampinjona
1 konzerva pelata
100 gr. pasulja
100 gr.pancete
1 dl. belog vina
svinjska mast
so,biber
2 kasikice mlevene cili paprike
1 kasika secera
1 solja pirinca
Zagrejemo malo masti u dubljem tiganju,Dodamo iseckanu pancetu i przimo dok ne postane hrskava.Izvadimo je i odlozimo sa strane.U tiganj dodamo jos malo svinjske masti,polovinu belog vina i iseckani praziluk.Dinstamo sve na tihoj vatri oko 15 minuta.U medjuvremenu pasulj ocistimo,operemo i stavimo da se kuva.
Dinstanom praziluku dodamo iseckane sampinjone,pelat,secer,preostalo vino,biber,so i cili u prahu.Nastavimo sa dinstanjem na laganoj vatri,dok se sos ne zgusne.Oko dvadesetak minuta.Zatim dodamo kuvani pasulj koji smo prethodno isprali.Pomesamo sa smesom,pustimo da baci kljuc dva i
skinemo sos sa vatre.
Krmenadle istucemo,posolimo i isprzimo u teflonskom tignju.A solju pirinca skuvamo obarimo u
slanoj vodi.Posluzimo ga kao prilog uz krmenadle i sos.
Nema komentara:
Objavi komentar