potrebno:
600 gr sargarepe                                                                                                                    
200 gr praziluka                                                                               
oko 2 cm djumbirovog korena                                                        
so,biber                                                                                             
estragon
pola kasicice secera
prstohvat,dva estragona
5 velikih kasika maslinovog ulja
2-3 kasike limunovog soka
voda
dressing:
rendani sir(koristila sam gouda)
przene semenke
(golica,suncokret,lan)
krutoni
Ostaviti supu da se kuva na tihoj vatri.U medjuvremenu isprziti semenke golice,suncokreta,lana i krutone na vrlo malo maslinovog ulja.Ostaviti ih sa strane da hlade.
Kada je sargarepa skuvana izmiksati sve sastojke stapnim mikserom.Ako je supa gusta,dodati malo vode dok ne dobije gustinu malo redju od variva.Neka izmiksana supa baci dva ili tri kljuca i skloniti je sa vatre.
Supu usuti u tanjire i po njoj rasporediti dressing.



 
 
 
 
 
Nema komentara:
Objavi komentar