Da iskoristim vreme dok jos ima svezih borovnica.
potrebno:
100 gr putera ili margarina
125 gr secera
1 vanilin secer
1 kora neprskanog limuna
prstohvat soli
2 jaja(srednje velicine
200 gr psenicnog brasna
1/2 male kasike praska za pecivo
100 ml mleka
za fil:
oko 140 gr svezih ili smrznutih borovnica
Za testo penasto izmesajte puter ili margarin mikserom na najvecoj brzini.Postepeno dodajte secer,limunovu koru i so.Mesajte dok ne dobijete jednolicnu smesu.Umesajte jedno po jedno jaje(svako jaje mesajte oko pola minuta).Brasno pomesajte sa praskom za pecivo,prosejte,zatim dodajte naizmenicno s mlekom,deo po deo,u smesu mesajuci na srednjoj brzini(umesajte samo toliko mleka da se smesa tesko odvaja od kasike)
Borovnice operite i dobro osusite pomocu papirnog ubrusa.U kalup za dvanaest mafina stavite korpice pa testo ravnomerno sipajte u njih.Borovnice rasporedite po testu(zamrznute borovnice nemojte odmrzavati).Zagrejte pecnicu na 200 C,pa u nju stavite kalup sa mafinima.Peci oko 25 minuta.
Kada su mafini gotovi stavite ih na resetku da se ohlade.Po zelji pospite sa secerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar