utorak, 19. svibnja 2009.

Cufte u sosu od paradajsa

Neodoljiv kiselkasto slatkasti miris kuvanog paradajsa,dovlacio bi nas do stola kada bi ovo jelo bilo servirano na njemu.Cufticama kod nas niko nemoze da odoli.Privlacne su i na miris i na oko.potrebno:
500 gr cureceg mlevenog mesa
5 dag. sojinih ljuspica(koje smo prethodno natopili u vodi)
oko 100 gr. pirinca
2 jajeta
1 velika kasika ravna slatke aleve paprike
3 crna luka (srednje velicine)
2-3 cesnja belog luka
po ukusu so,biber
1/2 lit.vode
za zaprskicu potrebno:
malo ulja
1 velika kasika vrhom puna brasna
1 mala kasika aleve paprike
izrada:
U ciniji gde cemo zamesiti smesu za cufte dodamo sve gore navedene sastojke.S tim da crni i beli luk prethodno iseckamo a sojine ljuspice dobro ocedimo od vode.Smesu mesamo dok ne dobijemo ujednacenu smesu,koju odlozimo u frizider na pola sata da se ohladi kako bi mogli lakse oblikovati cufte.Dok se smesa hladi,u lonac u kojem cemo kuvati cufte sipamo oko 1/2 lit. vode i 1/2 lit. paradajs soka.Kada sos provre,od mase oblikujemo cufte i ubacujemo ih u prokljucalu vodu da se kuvaju.Cufte kuvamo oko 35-40 min.,a zatim zaprzimo tankom zaprskom.Naravno sluziti uz krompir pire.

Broj komentara: 7:

Keksici od lavande i limuna

Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...