ponedjeljak, 6. srpnja 2009.

Paprike u kajmaku

Evo jos jedna ideja za letnji rucak bez mesa.Lako,brzo i jednostavno za napraviti ovo jelo ce vam postati ubrzo glavno na trpezi ovog leta.potrebno:
paprika(slatka roga a moze i ljuta)
malo ulja
kajmak
Jednostavnost u pripremi ovog jela se vidi u samim slikama,tako da cu izradu ovog jela dopuniti sa par recenica:
Pecene paprike stavimo u posudu i poklopimo da se upare kako bi se lakse ocistile,te ih tako ociscene stavimo u tavu ili neku serpicu na malo ulja,poklopimo i doprzimo ih jos nekih 10-15 min.Dodamo kajmak i ponovo ih poklopimo dok se kajmak ne istopi i paprike ukrckaju u njemu.

3 komentara:

  1. Odlicno! Bravo za ideju: brzo, jednostavno i lepo. Volim takva jela koja zadovoljavaju sva cula.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja prosto obozavam paprike spremljene na ovaj nacin.Mogla bi da ih jedem svaki dan.

    OdgovoriIzbriši

Keksici od lavande i limuna

Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...