Evo jos jedna ideja za letnji rucak bez mesa.Lako,brzo i jednostavno za napraviti ovo jelo ce vam postati ubrzo glavno na trpezi ovog leta.potrebno:
paprika(slatka roga a moze i ljuta)
malo ulja
kajmakJednostavnost u pripremi ovog jela se vidi u samim slikama,tako da cu izradu ovog jela dopuniti sa par recenica:
Pecene paprike stavimo u posudu i poklopimo da se upare kako bi se lakse ocistile,te ih tako ociscene stavimo u tavu ili neku serpicu na malo ulja,poklopimo i doprzimo ih jos nekih 10-15 min.Dodamo kajmak i ponovo ih poklopimo dok se kajmak ne istopi i paprike ukrckaju u njemu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
-
Jos jedno jelo iz raznolike vojvodjanske kuhinje je i Cigansko pecenje.Ovaj ukusan i jednostavan klasik je vrlo rado i brzo prihvacen iz ma...
-
Ove snicle sam jela kod nas u jednom restoranu,veoma su mi se svidele pa sam kuci probala sama da izmajstorisem recept.Recept je uspeo a sn...
-
Na vojvodjanskoj trpezi se dosta cesto koristi zecetina,koja se sprema na vrlo razlicite nacine.Jedan od nacina je i ovaj paprikas spremlj...
Keksici od lavande i limuna
Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...
Odlicno! Bravo za ideju: brzo, jednostavno i lepo. Volim takva jela koja zadovoljavaju sva cula.
OdgovoriIzbrišiJa prosto obozavam paprike spremljene na ovaj nacin.Mogla bi da ih jedem svaki dan.
OdgovoriIzbrišikako ovo dobro izgleda
OdgovoriIzbriši