
oko 500-600 gr. lubenice
200 gr. secera
50 ml. ouza
1 limun
izrada:
Lubenicu isecemo na kocke i ocistimo od semenki.Stavimo je u blender te joj dodamo ouzo i sok od jednog limuna.Smesu miksamo dok se potpuno ne pretvori u sok.Tada gotov sok izlijemo u posudu koju cemo staviti u zamrzivac i dodamo mu secer.Mesamo dok se secer potpuno ne rastopi.Stavimo u zamrzivac na zamrzavanje uz povremeno mesanje,da se granita ne bi pretvorila u santu leda.Gotovu granitu sluzimo neposredno pre upotrebe,jer se veoma brzo topi.

Egzotično! Još da se prijatelji iz Grčke vrate sa flašom Uza dok lubenica još ima i - milina...
OdgovoriIzbrišiPozdrav!
Odlična improvizacija! Ja, inače, ne volim miris uza ni anisa (koga veoma retko upotrebljavam u kuhinji) ali verujem da se uz lubenicu taj jaki miris ne oseća. Trebam probati! Hvala na ideji.
OdgovoriIzbrišiHi :) I have an award for you in my blog, come to take it :)
OdgovoriIzbrišiovo izgleda baš super osvježavajuće :)
OdgovoriIzbriši