Granita "Red Wave" je nastala mojom improvizacijom.Naime,usled spremanja ostave naisla sam na zalihe Ouza(tradicionalnog grckog pica) koje sam dobila od familije i prijatelja koji su leto proveli u Grckoj.Tako sam odlucila da Ouzo iskoristim u kuhinji i iskombinujem sa hranom.Granita,iako poslastica poreklom sa Sicilije,je moj prvi pokusaj i mogu reci da sam veoma zadovoljna rezultatom.potrebno:
oko 500-600 gr. lubenice
200 gr. secera
50 ml. ouza
1 limun
izrada:
Lubenicu isecemo na kocke i ocistimo od semenki.Stavimo je u blender te joj dodamo ouzo i sok od jednog limuna.Smesu miksamo dok se potpuno ne pretvori u sok.Tada gotov sok izlijemo u posudu koju cemo staviti u zamrzivac i dodamo mu secer.Mesamo dok se secer potpuno ne rastopi.Stavimo u zamrzivac na zamrzavanje uz povremeno mesanje,da se granita ne bi pretvorila u santu leda.Gotovu granitu sluzimo neposredno pre upotrebe,jer se veoma brzo topi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
-
Jos jedno jelo iz raznolike vojvodjanske kuhinje je i Cigansko pecenje.Ovaj ukusan i jednostavan klasik je vrlo rado i brzo prihvacen iz ma...
-
Ove snicle sam jela kod nas u jednom restoranu,veoma su mi se svidele pa sam kuci probala sama da izmajstorisem recept.Recept je uspeo a sn...
-
Ovo je jedna starinska madjarska corba,karakteristicna za podrucje severne Backe.Idealna za ljubitelje ljutog,a meni jedna od najukusnijih.....
Keksici od lavande i limuna
Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...
Egzotično! Još da se prijatelji iz Grčke vrate sa flašom Uza dok lubenica još ima i - milina...
OdgovoriIzbrišiPozdrav!
Odlična improvizacija! Ja, inače, ne volim miris uza ni anisa (koga veoma retko upotrebljavam u kuhinji) ali verujem da se uz lubenicu taj jaki miris ne oseća. Trebam probati! Hvala na ideji.
OdgovoriIzbrišiHi :) I have an award for you in my blog, come to take it :)
OdgovoriIzbrišiovo izgleda baš super osvježavajuće :)
OdgovoriIzbriši