Jedna od meni omiljenih corbica.Preukusna,osvezavajuca i vrlo jednostavna za pripremu.
Potrebno:
oko 500 gr. tikvica
2 vece sargarepe
3-4 cena belog luka
1 glavica crnog luka(srednje velicine)
oko 5-6 kom.krompira
Zacini:
so,biber,mleveni djumbir(po ukusu)
Garnirung:
malo kisele pavlake,list persuna
Sve povrce ocistimo operemo i isecemo na vece komade.Stavimo ga u lonac za kuvanje i sipamo vode toliko da prekrije povrce.Dodamo zacine i kuvamo ga na tihoj vatri oko 45 min.Kada se povrce skuvalo izmiksamo ga stapnim mikserom ili blenderom.Corbicu jos desetak minuta kuvamo na tihoj vatri,da bi postala kompaktna.U slucaju da je corbica gusta,dodamo jos malo vode.
Ukrasimo je persunom i kiselom pavlakom.
Potrebno:
oko 500 gr. tikvica
2 vece sargarepe
3-4 cena belog luka
1 glavica crnog luka(srednje velicine)
oko 5-6 kom.krompira
Zacini:
so,biber,mleveni djumbir(po ukusu)
Garnirung:
malo kisele pavlake,list persuna
Sve povrce ocistimo operemo i isecemo na vece komade.Stavimo ga u lonac za kuvanje i sipamo vode toliko da prekrije povrce.Dodamo zacine i kuvamo ga na tihoj vatri oko 45 min.Kada se povrce skuvalo izmiksamo ga stapnim mikserom ili blenderom.Corbicu jos desetak minuta kuvamo na tihoj vatri,da bi postala kompaktna.U slucaju da je corbica gusta,dodamo jos malo vode.
Ukrasimo je persunom i kiselom pavlakom.
Nema komentara:
Objavi komentar