Piletina je najomiljenija ptica na nasim vojvodjanskim trpezama i vrlo cesto se sprema za nedeljne ruckove.A pilece meso je samo po sebi lako svarljivo a i sprema se vrlo jednostavno i brzo.Zaista moze da se spremi na hiljadu i jedan nacin,i da za kratko vreme imamo brz,ukusan i izdasan nedeljni obrok.Ovo je jedan od njih.
potrebno:
oko 500 gr pileceg belog mesa
1 kom ljutike ili manja glavica crvenog luka
1 cen belog luka
so i biber prema ukusu
1 mala kasika estragona
1 mala kasika aleve paprike(ljute)
2-3 velike kasike maslinovog ulja
Pilece belo meso podelimo na cetiri dela i zacinimo marinadom koju smo spremili od sitno seckanog luka,belog luka i ostalih navedenih zacina.Spremimo ga u posudu sa poklopcem i ostavimo oko sat vremena u frizider da upije zacine.
Rernu zagrejemo na 200 C.Pileca prsa rasporedimo u plehu,prekrijemo alu-folijem i stavimo da se pece.Ako je ostalo marinade u posudi,mozemo je naknadno dodati na meso pre nego sto ga spremimo za pecenje.Pecemo ga pokrivenog oko 20 minuta,zatim foliju skinemo i dopecemo ga jos 10 minuta dok ne porumeni.Serviramo ga uz kuvani pirinac sa pavlakom,ili uz prilog po zelji.
oko 500 gr pileceg belog mesa
1 kom ljutike ili manja glavica crvenog luka
1 cen belog luka
so i biber prema ukusu
1 mala kasika estragona
1 mala kasika aleve paprike(ljute)
2-3 velike kasike maslinovog ulja
Pilece belo meso podelimo na cetiri dela i zacinimo marinadom koju smo spremili od sitno seckanog luka,belog luka i ostalih navedenih zacina.Spremimo ga u posudu sa poklopcem i ostavimo oko sat vremena u frizider da upije zacine.
Rernu zagrejemo na 200 C.Pileca prsa rasporedimo u plehu,prekrijemo alu-folijem i stavimo da se pece.Ako je ostalo marinade u posudi,mozemo je naknadno dodati na meso pre nego sto ga spremimo za pecenje.Pecemo ga pokrivenog oko 20 minuta,zatim foliju skinemo i dopecemo ga jos 10 minuta dok ne porumeni.Serviramo ga uz kuvani pirinac sa pavlakom,ili uz prilog po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar