Ove snicle sam jela kod nas u jednom restoranu,veoma su mi se svidele pa sam kuci probala sama da izmajstorisem recept.Recept je uspeo a snicle su za prste polizat'.
potrebno:
oko 500 gr.(ili 3-4 svinjske krmenadle)
2 supene kasike mesavine zacina
1 crni luk(srednje velicine)
2-3 cesnja belog luka
4-5 kom.sampinjona
50 gr.sunke
50 gr.kackavalja
3-2 male kasike senfa
prstohvat bosiljka
prstohvat ruzmarina
prstohvat origana
1 kasicica suvog djumbira
2 supene kasike vode
2 supene kasike soja sosa
malo svinjske masti
Crni luk,beli luk i sunku sitno isecksmo i proprzimo oko 10 minuta na malo svinjske masti,pa dodamo sitno seckane sampinjone i zacine,te podlijemo sa dve supene kasike vode i ostavimo da se dinsta na tihoj vatri jos 10-tak minuta.
Snicle namazemo dobro sa mesavinom zacina i stavimo sa strane da odstoje pola sata.
Posle pola sata meso izgrilamo na rostilju(po10 min. sa svake strane).
Zatim snicle poredjamo u pleh koji smo prethodno premazali sa malo svinjske masti.Svaku sniclu premazemo senfom(1 kasikica na svaku sniclu).Nanesemo prethodno izdinstanu masu,a prekomase stavimo rendani kackavalj.
Stavimo u prethodno zagrejanu pecnicu na 180C,i snicle dopecemo jos nekih 15-20 minuta.Dok sir ne porumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar