Natur snicle su jos jedno klasicno jelo koje se prilicno dugo i cesto primenjuje u ishrani Vojvodjana.Iako je vrlo jednostavno za pravljenje,ta jednostavnost mu ne oduzima nista od ukusa.
potrebno:
4 snicle od buta
2 crna luka srednje velicine
2 supene kasike masti
vegete ili nekog slicnog zacina
po ukusu
mlevenog bibera po ukusu
oko 2. dcl kajmakaizrada:
U vecem tignju otopimo i zagrejemo mast.Snicle koje smo prethodno istukli,spustimo na vrelu mast i prepecemo ih sa svake strane po 3 -4 min.Snicle izvadimo,a na mast spustimo crni luk koji smo prethodno isekli na reznjeve.Kada luk pocne da zuti,podlijemo ga sa malo vode, dodamo zacine i tek onda spustimo snicle.Pustimo ih da se dinstaju oko tridesetak minuta,okretajuci ih povremeno i dolivajuci minimalno vode cisto da ne bi podgorele.Kada su snicle omeksale dodamo na njih kajmak i pustimo da se jos jedno desetak minuta dinstaju u kajmaku.Ja sam kao prilog pravila pecene mlade krompirice,medjutim izvrsno se slazu i uz razna variva kao i uz krompir pire.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
-
Jos jedno jelo iz raznolike vojvodjanske kuhinje je i Cigansko pecenje.Ovaj ukusan i jednostavan klasik je vrlo rado i brzo prihvacen iz ma...
-
Ove snicle sam jela kod nas u jednom restoranu,veoma su mi se svidele pa sam kuci probala sama da izmajstorisem recept.Recept je uspeo a sn...
-
Na vojvodjanskoj trpezi se dosta cesto koristi zecetina,koja se sprema na vrlo razlicite nacine.Jedan od nacina je i ovaj paprikas spremlj...
Keksici od lavande i limuna
Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...
Odlicne su,i ja ih cesto pravim,mozes pogledati moj recept pod nazivom Dva brza Rucka.
OdgovoriIzbrišiSjajno izgledaju!
Sjajno! I ja ih najčešće spremam, iako pohovane ( bečke, pariske...)svi više vole.
OdgovoriIzbriši