petak, 22. svibnja 2009.

Natur snicla

Natur snicle su jos jedno klasicno jelo koje se prilicno dugo i cesto primenjuje u ishrani Vojvodjana.Iako je vrlo jednostavno za pravljenje,ta jednostavnost mu ne oduzima nista od ukusa.

potrebno:
4 snicle od buta
2 crna luka srednje velicine
2 supene kasike masti
vegete ili nekog slicnog zacina
po ukusu

mlevenog bibera po ukusu
oko 2. dcl kajmaka
izrada:
U vecem tignju otopimo i zagrejemo mast.Snicle koje smo prethodno istukli,spustimo na vrelu mast i prepecemo ih sa svake strane po 3 -4 min.Snicle izvadimo,a na mast spustimo crni luk koji smo prethodno isekli na reznjeve.Kada luk pocne da zuti,podlijemo ga sa malo vode, dodamo zacine i tek onda spustimo snicle.Pustimo ih da se dinstaju oko tridesetak minuta,okretajuci ih povremeno i dolivajuci minimalno vode cisto da ne bi podgorele.Kada su snicle omeksale dodamo na njih kajmak i pustimo da se jos jedno desetak minuta dinstaju u kajmaku.Ja sam kao prilog pravila pecene mlade krompirice,medjutim izvrsno se slazu i uz razna variva kao i uz krompir pire.

2 komentara:

  1. Odlicne su,i ja ih cesto pravim,mozes pogledati moj recept pod nazivom Dva brza Rucka.
    Sjajno izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjajno! I ja ih najčešće spremam, iako pohovane ( bečke, pariske...)svi više vole.

    OdgovoriIzbriši

Keksici od lavande i limuna

Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...