
2 dcl.kiselog mleka
150gr.svapskog sira
2 cena sitno seckanog belog luka
1 limun(sok)
1 kesica zelatina u prahu
po ukusu:so,biber i aleva paprika
350 gr.paradajsa iseckanog na kriske
1 veza svezeg bosiljka(ja sam koristila suvi)

Zelatin spremiti prema uputstvu na kesici.Zatim kiselo mleko pomesati sa sirom,belim lukom i limunovim sokom.Dodati rastvoreni zelatin i umesati u smesu,i na kraju posoliti,pobiberiti i zaciniti alevom paprikom.Ostaviti smesu oko 10 min.u frizider da se malo stegne,pa trecinu sipati u kalup koji smo prekrili alu-folijom.Zatim na taj deo staviti polovinu isecenog paradajsa i lisca bosiljka(posuti suvim bosiljkom),pa prekriti drugom trecinom smese.Na drugu trecinu takodje poslagati paradajs i bosiljak i odgore zavrsiti sa preostalom smesom.Staviti rolat u frizider da se stegne i ohladi oko 3 sata.Prevrnuti ga,iseci na kriske i sluziti.



Sve sto si iskombinovala je i moj favorit,sjajni su ti recepti,ovo je mnooooogo doobro!
OdgovoriIzbrišiDivno! Još jedna ledena "špecija" za kraj vrelog leta! Veliki pozdrav!
OdgovoriIzbrišiwow, ovo izgleda divno...probam odmah!
OdgovoriIzbrišiOdlično:)
OdgovoriIzbrišiuh ovo prekrasno izgleda !
OdgovoriIzbriši