nedjelja, 31. svibnja 2009.

Krastavac salata

Karakteristicna salata za ovo doba godine i jedna od mojih omiljenih je krastavac salata.Izuzetno zdrava,osvezavajuca i izdasna ova salata se uklapa skoro uz sva jela vojvodjanske kuhinje i kao takva omiljena je na porodicnim trpezama.I kao sto bi se reklo"klasika"u salatama,bas ta njena jednostavnost je cini savrseno ukusnom i cestom na nasim stolovima.Kao i skoro svaka salata i ova se moze napraviti u dve varijante:
I varijanta:
Krastavac isecemo na kolutice osolimo i ostavimo da pusti vodu.Zatim ga ocedimo,i u njega umesamo pavlaku ili kiselo mleko u koje smo prethodno naseckali sitno beli luk.
II varijanta:
U ocedjeni krastavac umesamo oko 1.5.dcl. vode sa rastvorenim sircetom u koji smo dodali kasikicu secera kao i sitno seckani beli luk.

2 komentara:

  1. Veoma osvezavajuce, a i odlicno kad skidas kilograme: mozes jesti koliko hoces, a kalorija skoro 0 ( nula ). Ja krastavac mogu podneti samo uz jogurt, odnosno kao tarator salatu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da u pravu si,kalorije su 0!!!Ja ga obozavam na sve nacine!Uglavnom svo povrce volim!

    OdgovoriIzbriši

Keksici od lavande i limuna

Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...