
1 kg. ostrog brasna
1 supena kasika soli
1 supena kasika secera
2 sveza kvasca
2.5 dcl. vode
2.5 dcl. mleka
2 dcl. ulja
1 jaje
250 gr margarina
izrada:
Brasno prosejemo u posudu i izmesamo ga sa kasikom soli i kasikom secera.Zatim dodamo nadosli kvasac(koji smo ranije stavili u mlako mleko sa malo secera i brasna),vodu i ulje te umesimo kompaktnu masu.Masu podelimo na 8 jufkica,svaku razvijemo i podelimo na 8 trouglica od kojih formiramo kiflice.






Savrsene!Ja ih obozavam,divno si ih umesila!
OdgovoriIzbrišiHvala Vera :)))
OdgovoriIzbrišiSjajno! I ja ih obozavam, mada poslednjih godina vise gledam, mirisem i uzdisem,hahaha ( zbog radi kilaze...)
OdgovoriIzbrišiSavršeno izgledaju...
OdgovoriIzbriši