Nema lepseg osecaja nego kada kiflice zamirisu celom kucom i svojim mirisom skupe celu familiju oko trpeze.Ovoj starinskoj poslastici,bilo slatka ili slana niko ne moze da odoli.Ove kiflice su zaista jednostavne za spremanje a isto tako se i vrlo brzo spremaju,posto nije potrebno cekati da testo nadodje.Pa tako ako vam se iznenada najave gosti,ukljucite pecnicu i pocnite sa radom!potrebno:
1 kg. ostrog brasna
1 supena kasika soli
1 supena kasika secera
2 sveza kvasca
2.5 dcl. vode
2.5 dcl. mleka
2 dcl. ulja
1 jaje
250 gr margarina
izrada:
Brasno prosejemo u posudu i izmesamo ga sa kasikom soli i kasikom secera.Zatim dodamo nadosli kvasac(koji smo ranije stavili u mlako mleko sa malo secera i brasna),vodu i ulje te umesimo kompaktnu masu.Masu podelimo na 8 jufkica,svaku razvijemo i podelimo na 8 trouglica od kojih formiramo kiflice.Kiflice poredjamo u pleh i premazemo jajetom koje smo ranije umutili.Zatim izmedju njih sipamo otopljeni margarin i ubacimo ih u ranije zagrejanu pecnicu na 250-270C,i pecemo ih 10-15min.Posto su kiflice veoma izdasne,ja sam radila samo sa polovinom sastojaka(na slikama).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
-
Jos jedno jelo iz raznolike vojvodjanske kuhinje je i Cigansko pecenje.Ovaj ukusan i jednostavan klasik je vrlo rado i brzo prihvacen iz ma...
-
Ove snicle sam jela kod nas u jednom restoranu,veoma su mi se svidele pa sam kuci probala sama da izmajstorisem recept.Recept je uspeo a sn...
-
Na vojvodjanskoj trpezi se dosta cesto koristi zecetina,koja se sprema na vrlo razlicite nacine.Jedan od nacina je i ovaj paprikas spremlj...
Keksici od lavande i limuna
Inspirisana zadnjim danima odlazeceg leta,napravila sam ove keksice koji jos uvek odisu letom i ostavljaju njegov mirisni trag u nasem domu...
Savrsene!Ja ih obozavam,divno si ih umesila!
OdgovoriIzbrišiHvala Vera :)))
OdgovoriIzbrišiSjajno! I ja ih obozavam, mada poslednjih godina vise gledam, mirisem i uzdisem,hahaha ( zbog radi kilaze...)
OdgovoriIzbrišiSavršeno izgledaju...
OdgovoriIzbriši